Regelen van energieoverdracht
regelmijnverhuis.be

Water

icon telecom
Telecom

Op de dag dat je in jouw nieuwe huis trekt, wil je natuurlijk dat er water uit de kraan komt.

Zonder water geen wasmachine, geen koffie, geen douche en een berg afwas.

Dit is in tegenstelling tot de andere nutsvoorzieningen enkel een administratieve kwestie.

Er zijn 6 drinkwaterbedrijven actief in Vlaanderen. Elk waterbedrijf bedient een specifieke regio. Je kan dit dus niet kiezen. Het goede nieuws is dat elk waterbedrijf verplicht dezelfde tarieven moet hanteren. Blijf je in dezelfde gemeente wonen? Dan blijft je waterleverancier in elk geval ook dezelfde. Maar als je naar een andere gemeente verhuist, kan het zijn dat je een andere waterleverancier krijgt. Aquaflanders is de koepelvereniging van de Vlaamse waterbedrijven. 

Zoek HIER de watermaatschappij per gemeente.

Als je je nieuwe watermaatschappij gevonden hebt, ga je naar onze tool en duid je het vinkje “watermaatschappij” aan. Staat je watermaatschappij er (nog ) niet bij? Dan kan je op onderstaande links klikken om dit manueel te doen.

Pidpa: een overnameformulier zal gegenereerd worden door Regelmijnverhuis. Deze wordt automatisch naar je mailbox verzonden. Klik op de knop “registratie voltooien” in dezelfde mail om dit op de site van Pidpa te voltooien. Let op deze stap is noodzakelijk om je aanvraag te voltooien!

Farys: Overnamedocument kan gedownload worden via de site. Je kan de gegevens van het ingevulde document online invullen. Je moet het  overnamedocument dan scannen en uploaden.

IWVA: Je kan de overdracht helemaal digitaal afhandelen, maar je moet wel eerst registreren op het e-loket

De Watergroep: Je kan het overnameformulier downloaden, maar je moet het via de post opsturen of inscannen en via e-mail opsturen.  

Vivaqua: Overnameformulier downloaden, invullen en opsturen via post of een scan via e-mail.

Water-link: Overnamedocument kan gedownload worden via de site. Je kan de gegevens van het ingevulde document online invullen, met een scan van het  overnamedocument als upload. Het overnamedocument opsturen via post of e-mail kan ook.

Voordelen van deze dienst

  • Extreem snel (via de tool)
  • Uniek
  • Gratis

Ontdek onze online tool

Speciaal ontwikkeld voor ondernemers die actief zijn in de immobiliën

  • Snel & digitaal!
  • Professioneel advies
  • Ervaren mensen
  • Onafhankelijk
  • Gratis

Naar de tool